Home Op weg Onderweg Binnen Nodig EHBO Parkeren

Van station naar Artepent

Wandelen van het station naar het appartement brengt je langs volgende locaties

ONDERWEG...

BREYDELSTRAAT

Station

Een nieuw gezicht...

Het vorige gebouw dateerde van 1937 en bevatte invloeden van de bekende architect Henry Van de Velde.
Het werd in 2013 gesloopt en is vervangen door een nieuw project, met behalve het eigenlijke stationsgebouw o.a. 2 hotels en een parkeergarage.

Leopold III-plein

Plein en markt…

Van 1860 tot 1957 heette het gewoon Stationsplein, een naam die duidelijk voor zich spreekt.
Nu het koninklijke allures heeft, is het verkeersvrij en dient het voor jaarmarkten en kermissen. Of om in het zonnetje te promenere
n.

Kerkstraat

Waar iedereen komt…

De belangrijkste winkelstraat, en de meest logische weg van het station naar de vele hotels en toeristenkamers. En daardoor bij mooi weer zonder twijfel de drukste straat van Blankenberge.

Het Witte Paard

Amusement en plezier verzekerd...

In de zaal is er plaats voor 700 personen en vooral in de zomer komen die af op de populaire revues en optredens van bekende Belgische en andere artiesten.

Trap Bakkersstraat

Naar het strand...

De kleinste maar niet de minste van de drie trappen naar de dijk. Ook opgericht in 1899, toen Blankenberge volop veranderde van vissersdorp naar mondaine badplaats.

Huisje van Majutte

Zo was het vroeger...

Het oudste bewaarde vissershuisje van de kust.
Gekend als het huisje van Pé Majutte. Pé Majutte was de "lapnaam" voor Pieter De Bruyne, een visser die er met zijn gezin woonde.
Sinds kort weer geopend als koffiehuis, voor een snelle hap "slufferkoek" of een verwenkoffie "Majutte trutte".

Breydelstraat 4

"Artepent"...

Oude stadswoning uit 1923, in 1993 gerenoveerd en verdeeld in 3 appartementen. Op de tweede verdieping voelt Sofie zich helemaal thuis. En met haar natuurlijk ook Arne & Jasper & de anderen.
Overigens heeft de naam niets te maken met Jan Breydel: "breidel" was een vissersterm voor een stalen kabel aan een vislijn.

Leeuwentrap

Naar het strand…

Niet de grootste of de mooiste van de drie trappen naar de dijk - dat is de Weststraattrap - maar absoluut de drukste en bekendste. Eerst was er een houten trap maar die werd in 1899 vervangen door dit arduinen exemplaar.